História spoločnosti NiKA siaha do roku 1991, kedy pôsobila najmä v oblasti veľkobchodu. Výroba prvých mliečnych výrobkov bola zahájená v roku 1995. Zásadnejšou zmenou prešla spoločnosť v roku 2014, kedy došlo k zmene majiteľov a následne aj k modernizácii výroby, ktorá v postupných fázach prebieha do dnešného dňa.
Najnovšie technológie boli zavedené v prevádzke slanej taviarne a bryndziarne. S prispením dotácií z eurofondov bola zrealizovaná aj nová sladká taviareň a linka na výrobu porcovaných a plátkových syrov. V roku 2016 bola otvorená nová prevádzka výroby syrových a bryndzových nátierok. V súčasnosti prebieha realizácia novej linky na výrobu sladkých dezertov, ktorá by mala byť dokončená ešte v roku 2018.
V súčasnosti tvorí výroba mliečnych výrobkov core business spoločnosti NiKA, pričom približne 40 % objemu produkcie spoločnosti tvoria sladké dezerty, ďalších 40 % výroba bryndze a zvyšných 20 % nátierky a maslo. Okrem toho sa spoločnosť zaoberá finalizáciou, teda porcovaním, plátkovaním a balením tvrdých syrov Eidam a Gouda.
Od roku 2015 sme držiteľom certifikátu kvality STN EN ISO 9001:2009. V roku 2016 spoločnosť získala certifikáty riadenia kvality STN ISO 9001 a IFS (Internation Food Standarts). Certifikát IFS je nevyhnutnou súčasťou výroby privátnych značiek.
Spoločnosť NiKA v súčasnosti zamestnáva 70 pracovníkov, pričom za uplynulé 4 roky pribudlo v našich radoch približne 20 ľudí. V súvislosti s plánovaným rozšírením výroby sa bude ich počet ešte zvyšovať. Dbáme na zachovanie rodinnej atmosféry podniku a našim zamestnancom poskytujeme rôzne zamestnanecké benefity.