Bryndza

 

Podstatnú časť produkcie spoločnosti NiKA tvorí pravá slovenská bryndza. Jej vlastnú výrobu sme zahájili v roku 2008. Ako suroviny na jej výrobu používame mlieko od oviec z vlastných fariem a kravské mlieko od slovenských dodávateľov. Na výrobou a proces zrenia bryndze dohliada odborník s dlhoročnými skúsenosťami. Venujeme sa výlučne produkcii tzv. letnej bryndze.

Chuťové vlastnosti a konzistenciu bryndze značky NiKA sme vyladili podľa preferencií slovenských zákazníkov. Štandardná bryndza dodávaná do maloobchodu obsahuje 51 % ovčej bryndze, 41 % kravskej bryndze a  je homogenizovaná nami vyvinutou technológiou.

Vysoké percento produkcie našej bryndze smeruje do gastro segmentu, kde vieme vyjsť v ústrety aj špeciálnym požiadavkám klientov. V prípade záujmu dodáme aj bryndzu s vyšším podielom ovčej zložky, respektíve 100 % ovčiu bryndzu. 

Nika v súčasnosti vyrába cca 50 ton bryndze mesačne, čo predstavuje 7 % celkového dopytu na trhu. V období 6/2016 – 6/2017 sme zaznamenali medziročný nárast až 2% a tento rastúci trend máme v pláne zachovať.